certificaten & trainingen

Het is belangrijk voor LSC-Schiphol om up-to-date te blijven. Daarom volgen onze chauffeurs en planners regelmatig trainingen en opleidingen.Ieder jaar in januari beginnen we weer met als eerste met de jaarlijkse "online" training te volgen voor medewerker luchtvracht.Welke nodig is om in de keten van "veilige luchtvracht" de transporten uit te voeren. lees verder.....               

Bij het versturen van medicijnen of overige temperatuurgevoelige medische producten wilt u er zeker van zijn dat dit volgens de geldende normen gebeurt. Al onze chauffeurs zijn GDP gecertificeerd en hebben de cursus Cold Chain met succes doorlopen. Lees meer...

  • vanaf 02-04 zijn wij nu ook HACCP gecertificeerd.
  • vanaf 27-02 kunnen wij nu ook ADR & klasse 7 rijden

____________________________________________________________

overzicht certificaten

medewerker veilige luchtvracht

Het ADR is het plan-Europese verdrag voor het internationale vervoer van gevaarlijke stoffen en goederen over de weg.

In het ADR staat onder andere:

  • Vervoersvoorwaarden
  • Voorschriften voor en eisen aan verpakkingen
  • Procedures voor de verzending, inclusief etikettering en documentatie

Uit recent onderzoek en controles van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), is gebleken dat er steeds meer gevaarlijke stoffen worden vervoerd door koeriers over de weg.  Daardoor vragen opdrachtgevers steeds vaker om een professioneel en gespecialiseerd koeriersbedrijf met geldige, relevante certificaten en een gedegen kennis van zaken voor het uitvoeren van transport. 

Onder de wet gevaarlijke stoffen vallen stoffen en producten zoals; spuitbussen, bloed, asbest, benzine, verf, lithium batterijen, vaatwasmiddel, droogijs, gasflessen, vuurwerk of biologische stoffen. Volgens de Wet vervoer gevaarlijke stoffen (WVGS) en het ADR dienen medewerkers te zijn opgeleid! Ook als het gaat om gevaarlijke stoffen vervoer in gelimiteerde hoeveelheden of vrijgestelde hoeveelheden en/ of als het de 1000 punten regeling betreft.

ERKEND KOERIERS zijn minimaal gecertificeerd om gelimiteerde hoeveelheden gevaarlijke stoffen over de weg te vervoeren volgens de WVGS, VLG en het ADR.

____________________________________________________________

HACCP plan

Een onderneming dat voedingsmiddelen produceert, verwerkt of distribueert zal over een HACCP hygiënecode certificaat moeten beschikken. Een belangrijk proces bij HACCP is een HACCP plan. Dit is opgenomen in de Warenwet. Het HACCP plan wordt ook wel voedselveiligheidsplan genoemd. Het plan kan door de ondernemer zelf ontwikkeld worden. Dit plan hoort volgens bepaalde richtlijnen ontwikkeld te zijn. Het plan richt zich met name op het analyseren van gevaren en houdt zich bezig met kritische controlepunten.

In het plan behoren onderwerpen opgenomen te worden, zoals de normen voor hygiëne bij het bewerken en bewaren van voedingsmiddelen. Ook alle voorschriften van de Warenwet moeten in het plan staan. Dit kunnen algemene voorschriften zijn, zoals het dragen van schone kleding en een goede handverzorging.

Het voedsel veiligheidsplan bestaat uit zeven fasen. lees meer...

De voordelen van een HACCP plan

Het werken met een HACCP plan heeft een aantal voordelen. De kans op een besmetting van bacteriën wordt verkleind en u vergroot de veiligheid van het voedsel. Als er toch besmetting optreedt dan wordt u in de meeste gevallen niet aansprakelijk gesteld voor de geleden schade. Tevens wordt het productieproces onder loep genomen. Vaak komen inefficiënte processen naar voren. Deze processen kunnen dan verbeterd worden.

Adres

Nieuwemeerdijk 369

1171NW Badhoevedorp

Telefoon
Tel:
06-14238778
Fax: